Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A PULSE News James Sie-al beszél Atomról, a Batman: Brave and the Bold-ból

2009.03.11

Kép ÍRTA: JENNIFER M. CONTINO

Kis szerepek nincsenek csak kicsi színészek, jogos? Nincs semmi ami jobban összefoglalhatná James Sie munkáit, mint a legújabb animációs projektje. Sie jópár képregény-karakter hangját formálta már meg, Dyna-Mite-nak és The Atom legújabb megtestesülésének, Ryan Choi-nak, a Batman: A bátrak és a merészek- ben. Sie egy maréknyi epizódban volt benne, beleértve azt a két részes sagát, amiben láttuk, hogy a világunk hősies Batmanje helyet cserélt az alternatív dimenzióbeli Owlman- nel. Hiába is várnánk, hogy Sie beletörje fogát a szerepbe.

Bár az emberek többsége, akik a Batman: The Brave and the Bold-on dolgoznak életre szóló képregény-rajongók, Sie nem illeszkedik ebbe az öntőformába. Különböző okai vannak annak, hogy most a sorozatban van, - - hencegni akart. Sie hét éves gyerekének, Benjaminnak, elege volt abból, hogy apját mindig gonosz karakterekként hallotta viszont. A Marvel Ultimate Alliance és több másik sorozat rosszfiúit játszotta: Jackie Chan Adventures, Justice League. "Most keresztülmegyek a második gyermekkoromon, mert hét éves fiam vadul a képregényekért, rajzfilmekért, különösen a Justice League-ért, Tini Titánok-ért, és Ben 10-ért", mondta Sie. "Mostmár sikerült azok közül a karakterek közül mindegyikkel megismerkednem. Soha nem játszottam akciófigurákkal, amikor én kölyök voltam, de ő igen; csatákat rögtönöz a házban mindenütt és jellmezeket ölt magára. Ez arra késztet engem, hogy megint fiatalnak érezzem magamat."

Kép "Az Atommal kapcsolatos játékban az a legjobb dolog , hogy sikerült elérnem, hogy a fiamnak több tonnányi joga legyen a hencegésre", folytatta. "Sok gazembert játszottam. Neki elege volt abból, hogy rosszfiú voltam. Azt akarta tőlem, hogy legyek hős. Ez egy nagy lehetőség volt arra, hogyha valakivel játszana legyen amivel kérkedhetne. Én igazán boldog vagyok, amikor figyel és belemegy mindenbe. Felvillanyozta, hogy egy szuperhőst játszom, és amikor az akciófigurámmal játszik, elmondhatja a barátainak: az apukám egy szuperhős!"

Sie azt mondta, hogy az, ami a legjobban izgatta őt, miközben The Atom karakterének adott hangot, az Ryan Choi kettőssége volt. "Kedveltem a kettősséget az intellektualizmusa és a tudományos megközelítése között", mondta a THE PULSE-NAK Sie. "Ott van még neki az a fajta szuperhős jellem, ami belülről jön, -- kívül hősnek lenni mást jelent neki, --, ami felszabadítja. Teljesen megértem a szempontjait."

Kép "Valamint Aquamannek ezellen a megtestesülése ellen játszol, úgyhogy könnyű szálka lenni a szemében, mert ő annyira nagy, nagyképű és telve van magával", folytatta Sie. "A legjobb mód úgy tűnt az, ha Aquaman ellentétét játszom el. Nem tudtam sokat Atomról. Olvastam egy kevés információt róla és felfedeztem, hogy ez a karakter negyedik megformálója, de utólag sok részletet fedeztem fel. Amikor láttam a gúnyolódását, rájöttem, hogy ázsiai volt. Azt gondoltam, hogy ez remek ötlet. The Atomról egy keveset tudtam csak, amikor még igazi gyerek voltam, --, csak a szuperképességét ismertem. Nekem nem volt róla egy képregényem se, se semmim."

Sie nemcsak The Atom, hanem gonosz alternatív dimenzióbeli verziója, Dyna Mite hangját is adta. "Viccesebb gazembernek lenni", mondta Sie. "Több mindent lehet kifejni a sorokból -- többb kakaó van benne. Jó móka volt kint küzdeni. Sikerült kimondanom a nagy szöveget:  'Ismerem Owlmant és ő nem Owlman!'. Az nagyon ott volt!"

"Andrea [Romano] nem akarta, hogy Dyna Mite és az Atom hangjai túl különbözőek legyenek, ellenben ugyanannak a karakternek különböző árnyalatai", folytatta. "Dyna Mite egy kissé sötétebb árnyalatú volt, de nem teljesen különbözött az Atomtól. Ez mindenkinek következetes volt a szereposztásban, ami jó. Egy olyan erős valakitől, mint Andrea egy következetesen szépen fényezett terméket kapsz. Dolgoztam Andreával együtt a Justice League-en. Nagyon tehetséges."

Kép Sie azt mondta, nem volt számára nagy kihívás felvenni az apró titán alakját. "Amikor olyan szerplőgárda vesz körül téged, mint ez az alapcsapat, igazán könnyű velük együtt játszani", mondta a THE PULSE-NAK Sie. "Sikerült rögtönöznöm egy pár mellékszál alkalmával, de azt gondolom ebben az epizódban The Atom egy nagyon vágott és száraz karakter. Nem hinném, hogy ne látnánk viszont. Hűséges maradok hozzá."

"Arról akartak meggyőzni, hogy az Atom nem volt rosszindulatú vagy unszimpatikus", Sie folytattat. "Tudósként éppen nagyon elemzően és különálló módon közelíti meg a dolgokat. Megpróbáltam ezt megjeleníteni. Megtiszteltetés volt a szereplőgárával dolgozni, - - ezek közül a színészek közül néhányan régóta az iparban vannak, fantasztikus volt mindennek a részese lenni. A dolgok közül néhányban, amit teszek, egyedül vagyok, mert az az én saját dolgom. A Batmannel mi annak vagyunk az egésze, hogy mindannyian egymás energiájából táplálkozva játszunk és így sokkal családiasabb a légkör. Igazán szerettem The Atomot játszani és remélem, hogy visszatér!"


A Batman: The Brave and the Bold az amerikai Carton Networkon látható és a hét minden napján itt a MantR csatornán

Forrás: comicon.com

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.