Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CBR beszélgetése James Tuckerrel Batman Brave & the Bold Blue Beetle

2009.01.27

http://www.youtube.com/watch?v=hV-nN5vkisI

CBR hírek: Kezdetnek: használtad Jamie Reyest, az újabb Kék Bogár-t a képregényekből, a sorozat első epizódjában. Mikor döntötted el, hogy szerepeltetni akarod Ted Kordot a sorozatban?

 

James Tucker: Először is mindig használni akartam Ted Kordot a sorozatban. Tudtam, bár nekünk ott volt Jaime, őt még mindig sok szál fűzi Ted Kordhoz. Valahogy együtt akartam áthidalni ezt a két karaktert és csatlakoztatni őket. Amint azt látni fogod ebben az epizódban. Az ötlet megvolt,  hogy karakterként szerepeltetni fogjuk Ted Kordot a rajzfilmben, csak éppen azt nem gondoltuk ki, hogyan. Kép

Ez a kék bogár azelőtt soha nem volt meganimálva és ez külön örömet szerzett nekem a sorozatkészítésben. Még a Justice League-nél különböző okok adódtak, amiért nem működött volna. Úgyhogy igazán kielégítő volt hozni ezeket a karaktereket a rajzfilmhez - amiket nem sikerült betennünk Justice Leaguebe-. Ő kedvelt karakter a képregényrajongói körökben és azt gondoljuk, hogy ez a műsor határozottan tiszteletben tartja ezt ebben az epizódban. Plusz, ő szimpatikus és Batmant jól ellensúlyozza.

A vele kapcsolatos másik dolog az,hogy a Brave and the bold kontextusába olyan embereket tegyünk akik Batmantől külön dolgoznak. Olyan karaktereket akarunk, akik kihozhatják Batman egy másik oldalát. Azt gondolom, hogy az a slamasztika, amibe Batman Ted Korddal keveredik ebben az epizódban, igazán érdekes és szórakoztató, mert ténylegesen társként gondol Ted Kordra. Ha Batman élete nem indult volna tragédiaként, akkor Batman talán jobban hasonlítana Ted Kordra. Vagy lehet, hogy ő még mindig Batman lenne... ki tudja. Ted Kord nem éppen ugyanabból a fajta tragédiából származik, úgyhogy neki nincs az a nehézsége karakterként mint Batmannek. A sorozatunkban úgy képzeljük el Batmant,aki tudatosan vagy öntudatlanul, körbe veszi magát világosabb lelkű emberekkel akik nem húzzák le abba a nagyon-nagyon sötét állapotába ahonnan nem tud visszatérni. A belső folyamatok éredekelnek igazán a rajzfilmben.

Miben különbözik a két Blue Beetle egymástól a sorozatban?

Nem akarok túl sok spoilert lelőni, de Jamie nem ismeri Tedet. Nem tud róla, különböző okok miatt. A sötét lovag ismeri Tedet, és most Batman ismeri Jamie-t is. Megpróbálja megakadályozni, hogy rálépjen ugyanarra az ösvényre amin Ted végigment. Valamint megpróbálja egy picit távol tartani Ted hagyatékát, hogy megvédje őt.

A másik dolog, ami a képregényekig nyúl vissza, az az, hogy Ted úgy döntött, hogy egy szuperhős lesz, míg Jamie-t kiválasztották erre. Az eléggé kiborítja Jamie-t, és ez az epizód róla szól, kibékül azzal, hogy ő lett a Kék Bogár, és a tudattal, hogy egy másik árnyékában kell éljen. Tehát ez maga a téma.

Wil Wheaton a Star Trek: The Next Generation-ből Ted Kord hangját játssza az epizódban. Mi késztetett arra téged, hogy úgy dönts, bevállogatod őt?

Will és én együtt dolgoztam a Legion Of Super Heroes-on. Gondolkodtam, hogyha a  Legion folytatódott volna, Willel dolgoztam volna mindenféleképpen, úgyhogy miért ne vettem volna fel? Plusz, Wil hangja volt az első, ami beugrott a fejembe, abban a percben amikor Ted Kordot eldöntöttük, úgyhogy ez tudaton-kívüli volt. Kép

Mennyire működsz együtt a színészekkel a hangfelvétel alatt?

Nos, ez egy eléggé szokatlan helyzet, mert nagyon kevés színész van aki annyira nagy képregény-rajongó, mint Wil, úgyhogy nekem nem kellett elmondanom semmit neki. Megvolt a szövegkönyv és már tudta is adni a karaktert. Andrea [Romano, szereposztó direktor] általában személyesen beszél a színészekkel. Igazság szerint úgy gondolom nyugodtan és kényelmes helyzetben könnyebb elkapni a színészek igazi hangját. Először sok mindent a felolvasásnál teszünk be és általában a beállítások azután történnek.

A rajongók milyen karakterekre számíthatnak, az elkövetkezendő néhány epizódban?

Azt gondolom, hogy ezután az epizód után egy Atom és Aquaman csapat fog felállni, mely úgy gondolom szintén igazán élvezetes és hisztérikus lesz, mert Aquaman bemutatkozik a humoros oldaláról ebben a sorozatban. Soha nem akartam használni azt az időszakát azelőtt, de ez az egyetlen mód, hogy bekerüljön ide. Gondoltam Dee Bradley Bakerre (The Spectacular Spider-Man) aki lehetne The Brain. Azt fogom mondani, hogy ez az első alkalom, amikor The Braint pontosan francia anyanyelvűként képviselik az animációban. Úgyhogy neki fogom adni a szerepet.

Kép Azután,van egy Green Lantern részünk. Sinestro szerepel benne,és a rajongók közül sokat ismerek akik így reagálnak majd: ó ne, Sinestro megint. Nos így még nem láttad Sinestrót azelőtt és azt gondolom, hogy ez bővíteni fogja a Green Lantern ismeretséget. Bemutatjuk Sinestro eredetét, úgyhogy király lesz, és Xander Berkeley (24) adja majd a hangját. Guy Gardner éppúgy benne lesz, mint egy másik Green-Lantern rajongó-kedvenc,akit most nem nevezhetek meg.

Azután Batmannel és Bronze Tigerrel nagy  Kung-Fu ütéseket adunk és akik befogadják: The Terrible Trio. Megint, ez egy olyan Terrible Trio amit nem láttál animációban azelőtt. Tudom, hogy a Terrible Triónak hírneve van, Batman mindkettő sorozatának az epizódjaiban szerepelnek: Az Animated Series és The Batman-ben, és az epizódjaik leszerepeltek. De ezúttal, ígérem, jó lesz. És arra fogja késztetni az embereket, hogy ezt mondják: Végre, egy nagyszerű Terrible Trio epizód.

Gary Sturgis lesz Bronze Tiger abban az epizódban, és Phil Morris (Smallville)fogja játszani Fox-ot.
És a rajongóknak: Tudom, hogy The Outsiders-ék nem úgy néznek ki, mint ahogyan megszoktátok,  de bízzatok bennem, amíg készen nem leszek velük.

Mesélj a karaktertervekről és kinézetről,hangulatról ami a Batman:A bátrak és a merészek-ben van.

Az ötlet és az esztétika a sorozat mögött az volt, hogy azt akartam tőle, úgy nézzen ki,mint a Super Friends és mindazok a rajzfilmek, amiket néztem, a 60-as és 70-es években. Természetesen kihasználtam az előnyét, annak, hogyha most rájuk nézek,egy belső-gyermek azt tudja rájuk pillantva mondani, hogy: Wow. De a felnőtt animációszakértők megnézték és ezt válaszolták: nem annyira jó. Ennek a rajzfilmnek a témája az, hogy próbáljon úgy kinézni, mint amilyenek annak idején a szombat reggeli sorozatok voltak. Amikor egy szombat reggel felkeltem 6:00-kor, vártam a tesztadásra hogy menjen, azután a rajzfilm jöjjön és mondjam: Király! Azok színesek és éppen hogy telítettek voltak. Valamint a képregények adták akkor az igazi mókát. Úgy tervezték azokat, hogy vonjanak be téged.

Napról-napra azon gondolkodom, ahogy a dolgok kifinomultabbak lettek, a készítők érthetetlen okok miatt azt akarták, hogy a képregények ne adják a kölyök központúság érzését, inkább húzzák le őket egy kevésbé vidámabb helyre. Arra gondoltam: Milyen hatással voltak rám a rajzfilmek, amikor néztem őket? Nem szükségképpen a műszaki dolgokat néztem, hanem, hogy mit tárt egy hétéves kölyök szemei elé? Tehát ezért mentem ebbe az irányba.Kép

Az ötlet a műsor kinézete mögött az volt, hogy elérjük, nyugodtan tűnjön vidámnak a hangulata és nyugodtan használjunk jó színeket, de ne adjuk azt az érzést, hogy sivár vagy valószerű. A legjobb egy nagy tál gabonapehellyel megnézni. Ez az új út, amit látni akarok itt. Kedvelem a szombat reggeli sorozatok sugárzását. Az egész péntek éjszakán izgatott vagyok, ami király, de a szombat reggel..-, nos az az,  amit végig tervezgettem. Ez volt a gondolatmenet a rajzfilm mögött.

Hogyan döntesz a karaktereknek melyik verzióját alkalmazzák a sorozatra?

Mondhatnám, hogy van története vagy különösebb oka, de nincs. Öt éven keresztül a Justice League-en dolgoztam és betettük hippiként Green Arrowot és mondtam: Nos, ott van az vicces kicsi szakállú fickó, és Batman is ilyen volt mielőtt önjelölté vált volna és az szórakoztatóbb. Több,mint játék, hogy ebben a sorozatban, ezt a verziót használjuk. Tehát úgy gondoltam,hogy ez a klasszikus Batman kell nekem. Ez Batman licensz verziója. Ez a Batman volt pólók, a rágógumi-csomagolópapírok és játékok hátain. Ő a forgalomban lévő Batman.

Ha végigmész bármilyen Batman stílusokon keresztül úgy fogod a leggyakrabban látni, ahogy ezeknek a színeknek  a kombinációját hordja. Rajta lesz a Denevér szimbólum a sárga körben; ez a legelsődlegesebb nála. Ő nem egy mindenütt megfeketedett vagy megszürkült  fickó,vagy aki úgy néz ki, mint a Terminátor vagy Robocop. Ő nem az a fickó. Úgyhogy éppen ezért visszament abba a Batmanbe aki a rajzfilmekben, a médiában volt és sokáig így nézett ki.

Kép Végül, van valami ami vonzott téged a sorozatban,egy olyan lehetőség, hogy mást csinálj , mint az elődeid azelőtt?

 

Nos, az ezzel a rajzfilmmel kapcsolatos dolgokkal, vissza kell menjünk a forrásanyaghoz, The Brave & The Bold képregényhez,  a képregény-világban a Batman sorozattal ellentétben nem rendelkezett kontinuitással. Még a saját univerzumán belül sem volt folytonossága. Az a fickó, aki írta , bármit írhatott, amihez csak kedve volt , bármit ami eszébe jutott egy szórakoztató történethez. Szóval ez bőven elég volt ehhez: "rendben, ezt most komolyan fogom venni".

Tudod, a Justice League-en levő mantránk és a sorozatok közül mindegyik, amin dolgoztam, Bruce Timmel el kellett érnie, hogy élő akciófilmként hasson. Ennél az egynél úgy tartotta kedvem:"Nem, azt akarom ettől, hogy rajzfilmként hasson". Úgyhogy abba az irányba mentem , amibe Glen Murakami a Tini Titánokkal. Mitől lesz több, mint szórakozás? Mi éri el, hogy a karakterek népszerűek legyenek? Mitől lesznek kapcsolataik többé? Nincs annyira a hangsúly ezeken a dolgokon, mint a valódi világban, de tematikusan ráilleszkednek.

Tudod régi vágású, lökött, mókás képregényeket lapozgattunk. Szóval ez a Batman ugyanazt a pluszt érzést adja, mint az a Batman amin felnőttem. Az a Batman jut eszembe, amikor Batmanre gondolok. Még most is, miután dolgoztam a Batmannek azokon a verzióin, amik sötétebbek voltak, még mindig húzódik a szívem Batmannek világosabb fajtájához. De attól még Batman marad. Batman minden verziója Batman. Úgy értem, ez nem ennek a személynek a Batman verziója, hanem ez másvalaki Batman verziója.

Úgy gondolom ez egy jó Batman ahhoz, hogyha bemutatják egy gyereknek, be tudja vezetni a világába. Utána be tudsz menni a mélyebb anyagokba. Ez képregényekbe olyan, mint a kapunyitó drogok. Elérkeztem mondandóm végére, hogy a gyűjtő apák és szülők, hogyan adják tovább utódaiknak a történeteket. A jó dolog az, hogy sok apu és sok szülő korábban gyűjtő volt.

Kép Justice League-en dolgoztam és más Batman műsorokon, és nem a gyerekeknek készítettük őket. Ha a gyerekek is kapták,az jó dolog, de igazából nem értük tettük. Ez egy Warner Bros hagyomány volt hogy ne tegyed gyerekekért a gyerekek szórakoztatását. De ezzel a sorozattal azt gondoltam, nincs semmi hiba ezen a téren. Éppen azt akartam ettől, hogy megmutassam milyen képregények voltak, amikor én még gyerek voltam, hogy a televízió milyen volt nekem. Ez az, amiért még mindig szeretem ezt a produkciót.

Nem gondolom azt, hogy lehúznám a karaktert, mint ahogyan azt az üzenőfalakon mondják egyesek - - és ettől függetlenül továbbra is nyugodtan nézik.

Forrás:http://www.comicbookresources.com, írta: Jami Philbrick

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.