Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Jégkorszak rajzfilmkészítők elköltöznek Connecticutba

2009.01.27

A csütörtöki majdnem felhőtlen ég a legmegfelelőbb volt a helyi és környékbeli irodák találkozásához egy szalag-avató-ceremónián, ami ünnepli a Blue Sky Studios áthelyezését White Plainsből, N.Y-ból, Greenwichbe.

"Ebben a gazdasági-ágban van egy  bámulatos és egy igaz elkötelezettség a vállalathoz", mondta M Jodi Rell kormányzó aki a Blue Sky lépésével, 300 munkahelyet teremtett a térségben.

A digitális animációvállalat, kinek az animált filmjei tartalmazzák Bunnyt és Dr. Seuss Horton-ját , elköltözött egy három emeletes, 85,000 négyzetláb területű épületből White Plainsben egy egy emeletes, 106,000 négyzetláb területű térre a One American Lane-re, Greenwich American Centre-en belül.

A lépést megkönnyítették az adóösztönzések, amiket előléptetett a Hollywood East Task Force Hartfordban egy erőfeszítésért, hogy Connecticuthoz vonzzák a filmipart.

"Ez pontosan az, amire vártunk", mondta korábban a ház szóvivője James Amman, D-Milford, aki a csoport elnöke Reps-ben. Carlo Leone, D-Stamford, és Jeffrey Berger, D-Waterbury:"Annyira izgatottak vagyunk itt és azt gondoljuk, hogy ez alapjául fog szolgálni annak, hogy egy nagy ipar épüljön fel Connecticutban". Kép

A szalag-avató-szertartás után kérdezett, Amman azt mondta, hogy államnak meg kll tartania az adóösztönzést annak ellenére, hogy az állam a következő két év folyamán 343 millió dolláros költségvetési hiányt a becslések szerint 6 milliárd dolláros hiányra kell levigyék.

"Ebben a rossz gazdaságban ez munkákat hoz létre", mondta.
Az állam keresni fogja azt, amivel az adó-ösztönzés egy része hozzájárul programoz ahelyett, hogy megszabadulna tőlük, és tartani fogja a Hollywood East ösztönzési programját, mondta Rell.

"Én elég biztos vagyok, hogy ez az egy ösztönzés nagyon sikeres volt abban, hogy munkákat hozott Connecticutnak", mondta.

Az állam szerint az üzleti adómentességek kétévenkénti áttekintését kibocsátva, múlt januárban Fiscal Analysis Office-a által 90 millió dollár ment a filmgyártási-hitelek irányába, nem beleértve 15 millió dollárt hitelt,ami a Blue Skynak adódott.

Blue Sky, melyet alapítottak Ossiningben, N.Y., 1987-ben és felvásárolt a Fox Filmed Entertainment 1997-ben, nem aggódik az állam adóösztönzés-programja miatt, ami mindenütt megy, mondj Brian Keene, Blue Sky  tisztviselője.

"Azt gondoljuk, hogy ez egy erős program, és a jólét hosszú éveit várjuk az államban", mondta.

Greenwich reméli, hogy látja,több munka származik a Blue Sky lépéséből, mondta második tanácsnoknő Lin Lavery . Kép

"Ez nekünk egy amolyan megújult energia", mondta. "Ahogy Obama elnök mondta, a megoldás részét képezzük. Nekünk munkákat kell létrehoznunk és üzletekkel kell együttműködnünk. Mindenki győz."

A Blue Sky kreativitása segíteni fog változatossá tenni a város üzleti táját, mondta Greenwich első tanácselnöke Peter Tesei.

"Ez mind pozitív és segít serkenteni a gazdaságot",
mondta.

Hogy segítsék a Blue Skynál a kreativitás művelését,az alkalmazottaknak megengedik, hogy testre szabják a munkaterületeiket, ami közül az egyik hasonlít a Horton fő irodájára.

"Bármit meg tudnak tenni, amit akarnak, mert elő akarjuk segíteni az alkotói folyamatot", mondta a Blue Sky pénzügyi alelnöke, Jason Wasserman.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.