Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Disney 10 érdekes ténye a Voltról

2009.03.23

Kép A Volt DVD és Blue Ray kiadásához kedvcsinálóként a Walt Disney Studios Home Entertainment 10 érdekes tudnivalót bocsátot ki a filmről:

10 MÓKÁS TÉNY A "VOLT"RÓL

Micit, a sikátorban lakó kóbor-macskát, eredetileg Mr. Micinek nevezték, mert a tulajdonosai soha nem szánták rá az időt, hogy megnézzék, fiú e vagy lány.

A kreatív út azzal a vággyal kezdődött, hogy olyan hangulatot akartak megidézni,ami a klasszikus Disney rajzfilmek és olyan amerikai festők stílusára hasonlít, mint amilyen például Edward
Hopper, George Bellows és más Ashcan iskolai művészeké a korai 20. századból.

Hogy tapinthatóvá tegyék azt az utat amit Volt és kísérete megtesznek a film során, Paul Felix művészeti igazgató, Adolph Lusinsky aki a világításért és kinézetért felelős és mások összepakoltak és felvették az útvonalat. Olyan helyszíneket kutattak, mint New York, Ohio, Kentucky és Nyugat-Virginia.

T-Rexet, a hörcsögöt, eredetileg patkánynak tervezték. A kezdeti történetfejlesztés közben változtak az ötletek, és T-Rex átalakult egy műanyag labdában rohangáló hörcsöggé.

Volt kinézetét az amerikei fehér juhászkutya- faj ihlette.

4-5 hónapig tart átengedni a termelésen, egyetlen beállítást – alaprajztól animációig onnan a világításig (a "Volt"ban egy beállítás átlagosan 4 másodperces). 

A filmben összesen 28 jelenet van ami felölel 131,738 képet és 1,239 beállítást. 110 terabyte adat van minden egyes másodpercben.

A termelésben dolgozó legénység mindegyik tagja, akik a Volton dolgoztak, kitűzte a háziállatának a képét a "Production Pets Gallery"-ben.

A termelésnek ténylegesen van egy háziállata, a Doink! nevű hörcsög, aki tiszteletbeli csapattag lett és a rajzfilmkészítők referenciaként figyelik meg.

Byron Howard rendező, ellenőriző rajzfilmkészítőként szolgált  Cobra Bubbles karakterénél a "Lilo & Stitch"ben.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.