Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tsubasa Reservoir Chronicles – Befejezés?

2009.03.25

Hőseink egy új világba utaztak, ahol azonban egy új hős kerekedik feléjük! Sakura hercegnő gyerekkori barátja, aki mindenkinél jobb a varázslásban és kardforgatásban, és sokkal több, mint egyszerűen hű hozzá: ígértet tett, hogy az összes memória- tollát összegyűjti, bárhol is legyenek azok szétszórva. Ez a rejtélyes új szövetséges megmentő lesz, vagy csak drámaian keresztbe tesz hőseinknek az események végéhez közeledve?

Kép A legtöbb, amit mondhatok az az, hogy örülök, hogy végre vége van.

„Viccelsz. A mi kis küldetésünk soha nem érhet véget, nem igaz?”

Összefoglalhattam volna más mondattal is a történet befejezését, de körülbelül így ért véget. Az egyik karakter az utolsó percben közli a székéből felülni készülő nézőt, hogy még nincs vége a történetnek. Ezt a kijelentést a sorozat bármelyik pontján elhelyezhették volna. Még akkor is, ha tudjuk számos sugárzott társa még ennél is rosszabb kapubezáró sorsra jutott. Joss Whedon Angeljében ott hagyta a karaktereit szembenézni egy sereg elmebeteg szörnnyel és sárkánnyal. A Love Hina több drámával ért véget, mint ami az egész történetfolyam alatt esett meg. A Big O véget ért az elején. A Battlestar Galactica 150,000 évvel később ér véget.

A Tsubasanak egyszerűen nincs vége. Azt gondoltam, hogy a 26. rész után befejeződött, de nem, megajándékozták az embereket még egy évaddal. Azt gondoltam, hogy legalább a szezon után véget fog érni, de nem…

Chaos, egy új és rejtélyes alak, elhiteti a főszereplőkkel, hogy segíteni akar nekik, legalábbis eléri, hogy higgyenek neki. Bakker, vess egy pillantást a nevére, és már tudod, hogy baj lesz! Miközben gyorsan legyőzi a csapat embereit, különleges képességei lehetővé teszik, hogy bármit megtegyen, amit csak akar. Keresztül tud utazni a multiverzumon, meg tudja fagyasztani bárkinek a testét és lelkét egyaránt, valamint képes felvenni egy hatalmas madáralakot, ami tűzlabdákat lövel a szájából. Az utolsó négy rész ennek a bácsinak a jelenlétében zajlik.

Igazság szerint pont az utolsó epizódok működnek jól együtt. Valójában, ha az egész sorozatban ilyen szépen összefüggő kontinuitás lenne, nem is illetném negatív jelzőkkel.

Kép De mindez éppen arra emlékeztet, miért utálom a Tsubasát. NINCS HALADÁS. A sorozat szó szerint így ér véget „Hé, még több toll vár arra, hogy megtaláljuk”. Hála az égnek a nézőknek ebből már nem is kell semmit látnia. Randalt idézve a Shop Stop-ból, olyan, mint a Gyűrűk Ura rajzfilmváltozata: Egy csomó unalmas alak egyfolytában baktat.

Mindent egybe véve a sorozatról azt mondják: vége. Nem akarok senkit lebeszélni arról, hogy megnézze mind az 52 részét, vagyis két évadát. De ilyen hihetetlenül kiábrándító befejezéssel nem tudom érdemes-e egyáltalán. A keresés folytatódik, de boldog vagyok, hogy örökre leszállok az útvonalról.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.