Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Claymore - 14. részig

2009.03.20

Ezt a sorozatot jól elkülöníthető fejezetekre is lehetne osztani, és az alkotók többé- kevésbé meg is teszik helyettünk

1. fejezet (első négy rész): Megismerhetjük Clare-t, aki egy úgynevezett Claymore, akiknek nagyjából az a feladatuk, hogy védelmezzék a civileket a Yômaktól, akik rossz szokásként az emberi szervevést űzik. Valamint a harcos amazont egy fiatal srác is segíti, illetve általában bajba kerül, a neve Raki.

Kép Claymore 2. fejezet: 5-8. rész, alcíme lehetne Teresa és Clare. Ezekben a részekben visszautazunk az időben és egy Teresa nevű Claymore, megmenti egy kislány életét, akiről kiderül, hogy Clare gyerekként. Teresa feláldozza a Claymore címét, hogy a lányt meg tudja menteni egy banditatámadástól, megszegi az egyik fontos szabályukat, a szervezet ezért haragját le akarja vezetni Teresán, így ráküldi a 2–5-ös szintű harcosait, meghatározva ezzel az üldözött nő pozícióját: ő az 1-es számú.

A harmadik fejezet egyértelműen jelölve van A harcos címmel, ez 9-től 11. részig tart, ami vissza tér a jelenbe: Clare folytatja a Yôma irtást, Raki kíséretében. Őt és három másik Claymore-t elküldik egy hím- Felébredt ellen—ami egy olyan Claymore, aki túl lépet saját határain, így szörnnyé változott— majd végül kiderül, hogy mind a négyüket azért választották ki a feladatra, mert mindannyian félig Felébredtnek számítanak.

A következő fejezet (12-14. rész): A végtelen sírkövek- ben megismerkedhetünk Opheliával, egy vérszomjas Claymore- al akit minden egyes Yôma kiirtása hajt—még akkor is, ha csak részben felébredttel kerül szembe—és következő kiszemelt áldozata Clare. Clare és Raki vajon újra össze tudnak találkozni, miután a gyilkos, négyes- számú Ophélia elvágta az útjaikat? Majd kiderül, mert csak eddig néztem meg.

Őszintén szólva, ez a sorozat engem teljesen magával ragadott eddig. Bár a Claymore stílusa teljesen megváltozik az első négy rész után, ezért innentől kezdve mintha egy teljesen másik sorozat lenne. Az időt visszapergető ív annyira megváltoztatja a Clare-ről kezdetben kialakult képet, hogy az eleinte egyszerű fenékszétrúgó, harcos asszony valóban megtelik mélységekkel, motivációval, és el is felejtjük első megállapításunkat a hölgyről. Frusztrálóan nehéz több részletet adni anélkül, hogy ne lőjek le közben spoilereket erről a jó csonttörő drámáról. Mindenesetre mindenkit előre megkérek, hogy az első epizódok ne tántorítsák el attól, hogy tovább nézzék a sorozatot, mert innentől kezdve jön csak az igazi és fordulatos mulatság. Ettől kezdve felállnak a sorozat igazi hajtóerői és a főszereplő valóban egy cél felé halad.

Még Clare és Raki kapcsolata is teljesen más színben tűnik fel az első négy részben, először mintha egy idegesítő testvérkapcsolat lenne közöttük. De az alkotó, Norihiro Yagi, olyan lépéseket tesz, hogy teljesen más irányba terelődik a kapcsolatuk. Na és a spoilerek miatt ez minden, amit elmondhatok.

Kép Ahogyan a sorozat halad előre és a készítők kezdik megtalálni a megfelelő hangvételt, a csataszínhelyek elkezdenek javulni. Azért még mindig van miért panaszkodni, ugyanis a karakterábrázolás készlete elég szegényes. Összesen negyvenhét hivatalos Claymore-unk van (és egy jó tucat meg is jelenik a 14 rész alatt), a tervezők igazán kitalálhattak volna mindegyiknek valami sajátosságot. Amíg a szereplőket meg lehet különböztetni hangjaik vagy személyiségük által, úgy vizuálisan elég hamar elveszünk a sok szőke teremtés között. Szerencsére a fontosabb karakterek, mint Clare, Elena, Teresa, Ophelia és Priscilla megkülönböztethetők egymástól.

Figyelmeztetni akarom az olvasóinkat arra, hogy a Claymore itthon egyértelműen 18-as karikát kapna, meg is dolgozik érte a sorozat. Fejeket, kezeket, lábakat és mindent úgy szeletelnek fel, mint forró kés a vajat. Valamint figyelembe kell venni azt is, hogy az imitt- amott előforduló trágárabb kifejezések mellett, nemi erőszakot is láthatunk. Bár az is igaz, hogy feliratokból olvastam ki ezeket a szavakat. Szóval ez a rajzfilmsorozat még véletlenül sem gyerekeknek készült.

A Claymore megfelelő pályán halad ahhoz, hogy felejthetetlen sorozattá váljon. Ha van rá lehetőséged, nézd meg a Claymore-t. Nem fog csalódást okozni neked.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.