Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Angel Wars: The Messengers

2009.03.27

A Hírvivők, a legújabb kiadása a TeleStoryTOONS AngKépel Warsának, ami egy közvetlen DVD-re computer-animált sorozat. A kiadás öt rövid történetet tartalmaz Eli és Kira kalandjáról, akik gyakornok- angyalok. A szereplőgárda tartalmazza az arkangyalt, Michaelt és az őrangyalokat Ariannát, Paladint, és Swiftet.

 

Kép Ezek a karakterek egy olyan világban élnek, ami az angyalok, és az űropera egy furcsa elegyét tükrözi. Nem láttam az előző részeket, így lehet, hogy pont lemaradtam annak a magyarázatáról, hogy miért használnak az angyalok modern fegyverzetet, és miért harcolnak néha démonok ellen az űrben. De az is lehet, hogy nem a megfelelő helyen keresek magyarázatot. Fellebbezésként valószínű a megcélzott 6 év feletti korosztály lesz a válasz.Kép

 

KépKépKépKépKép A puszta perverz kíváncsiság által vezérelve néztem meg a rajzfilmet, végig arra számítva, hogy halálra unom majd magamat, de a szüneteltetési lehetőséget a fejezetekre való osztás megkönnyítette, és nem volt annyira fájdalmas. Az öt epizód mindegyike 10 és 25 perc között mozog egy-egy speciális tanulságot vonva maga után. Általában magával a tanulsággal kezdődik, a főszereplő életében bekövetkezik az arra vonatkozó helyzet, aztán alkalmazza a bölcsességet. Nagyon értékeltem, hogy a leckéket nem a megcsömörlésig kalapálták az ember fejébe. Epizódok ebben a csokorban:

 

Some Sound Advice / Egy kevés jótanács
Eli, nem látva értelmét, annak, hogy a zenei oktatás miként válhatna hasznára, mint védelmező angyalnak, elszökik az óráról és elhajítja hangszerét. A lovag megpróbálja megtanítani Eli-nek, hogy a megszerzett képességeket, sosem lehet tudni, mikor kell valaha használni, miközben elmeséli annak a történetét, ő hogyan szerezte meg a szárnyait.

 

A Bone to Pick / Egy megcsáklyázott csont
Eli és Kira versengése problémává válik, amikor egymást akarják felülmúlni egy óriási csontdémon elfogása közben.


Be Careful What You Wish For / Vigyázz mit kívánsz
Eli megtanulja a türelem és a nehéz munka értékét, amikor kiderül, hogy szárnyakat kapni nem is olyan egyszerű dolog.

Sticking Together / Kétségbeesés
Eli-t és Kirát áthelyezik miután egyik küldetésük során eltértek kötelességeiktől. Önként jelentkeznek egy kevés fényjárőrködésre, ami abból áll, hogy követni kell egy olyan fiatal lányt, aki szemetet szed az utcán. Eli, a feladatott megunva elhagyja őrhelyét egy zöld bogárféleséget kergetve. Kira végig kitart.

Return to Sender / Vissza a feladónak
Ramuel és Cameron hírvivők (egy arkangyal és egy anawim, Kép pontosabban) akiket démonok fognak el miközben egy létfontosságú üzenetet próbálnak kézbesíteni. Ramuelt megsebesítik egy incidensben, amit Cameron önbizalom hiánya okozott. Az Őrangyalok Swiftet, Kirát és Eli-t leküldik, hogy segítsék őket. Swift marad, hogy védje Ramuelt, amíg a másik három elindul, hogy véghez vigye az üzenet kézbesítését.

 

KépKép Én egyébként nem rajongok a számítógép-animált produkciókért így ebből a szempontból már nehéz volt a megtekintés. Az angyalok textúrája olyan módon van megalkotva, hogy végig műanyag érzetet kapunk. A mozgásaik természetellenesek és merevek. A fizika ezekre az emberhez hasonló karakterekre nem hat túlságosan valószerűen.

 

A karakterterveket úgy tűnik, hogy a Toy Story és más animeszerű rajzfilmek ihlették meg, ami elég nyakatekert egyveleget eredményez. A film kevés sikerrel éri el az anime kinézetet. A karakterek fejei kicsik, a mellkasok és fegyverzetek komikus szintűre növeltek, míg a végtagok iszonyú véknyak és elnyújtottak.

KépKép A produkció azonban kitűnik a háttérterveiben, valamint a démonok megalkotásaiban, akik olyan sajátos szövetet kaptak, ami kellő vizuális mélységet kölcsönöz nekik a főszereplőkkel szemben. A démonok eléggé távol állnak az emberi fizikumtól így az esetleges furcsa mozgások náluk egyáltalán nem zavaróak. Na és persze az is igaz, hogy -súgva- eredeti minőségben lehet, más lenne a véleményem.

 

Az akciójeleneteknél meglepően sokkal több élvonalbeli fogást alkalmaznak, mint amire az egész rajzfilm alatt számítani lehetne. Valamint a környezetet is elég pofásan megcsinálták.

 

Azok, akik természetben kerülnek bármi lelkit, elkedvetlenítőnek találhatják ennek az animációs filmnek az egész atmoszféráját, ugyanakkor a látványvilágot leszámítva tanulságos, nevelő jellegét nem lehet kétségbe vonni, és hibaként sem említhető. Félre téve a gyér animációt és karaktertervet, egy értékeket közvetítő időtöltést nyújt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.