Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A hét animációi a TV-ben

2009.10.26

KEDD

HBO 2
12:00
Az igazság Ligája - Az új küldetés

amerikai animációs film, 2008

A legnépszerűbb képregényhősök kalandjait követhetjük nyomon a második világháború végétől a hidegháborúig. A Justice League, azaz, az Igazság Ligája nevű csapat a világ legismertebb szuperhőseiből verbuválódott. Valamennyien az igazság bajnokai: Superman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern, The Flash, Hawk Girl és Martian Man Hunter. A csapat tagjai együtt indulnak csatába a világ leigázására és a Liga elpusztítására szövetkezett gonosztevők, természetfölötti lények és más gonosz erők ellen. A népszerű tévésorozatból készült egész estét betöltő játékfilmváltozat.

SZERDA

Kép

HBO
16:10
Wall-E

amerikai animációs film, 2008

A Pixar Stúdió alkotói mindig komolyan vették, hogy a felnőtt közönséghez is szóljanak, de a Verdák óta már az a feltűnő, hogy egyre kevésbé szólnak a gyerekekhez.

HBO 2
18:50
Superman: Ítéletnap

amerikai animációs film, 2007

Lex Luthor tudósai az idegen űrhajó vizsgálata közben végzetes hibát követnek el, és ennek eredményeként rászabadul a világra a félelmetes Ítéletvégrehajtó, amelyet arra programoztak, hogy mindent semmisítsen meg, ami az útjába kerül.

Duna TV
22:15
Ergó

magyar animációs film, 2008

"Cogito ergo sum" – talán Descartes e híres mondásának újraértelmezésére utal M. Tóth Géza legújabb animációs filmjének címe. Az Ergo két csuklyás manója filozofikus magasságokban lebeg, s történetük mindenképp elgondolkodtató. A film egy találkozásról, a gyerekkor elhagyásáról, a szabadság egyhangúságáról és az egyhangúság szabadságáról szól.

Duna TV
23:20
A mélységből kiáltok

spanyol-portugál animációs film, 2007

Volt egyszer egy ház a tenger közepén, ahol mindig egy szomorú asszony zenélt. Szerelmére, egy festőművészre várt, aki régen hajóra szállt, hogy a képeiben megálmodott tengermélyi csodákat saját szemével is láthassa...

CSÜTÖRTÖK

Kép

HBO
15:20
Batman: Gotham lovagja

amerikai-japán-dél-koreai animációs film, 2008

A hat történetből álló összeállításban Batman látványos kalandok során válik zöldfülű igazságosztóból Sötét Lovaggá. Az elsőben ahány szemtanú, többféleképpen meséli el Batman és a rabló összecsapását. A másodikban két zsaru egy veszélyes bűnözőt szállít a börtönbe, amikor kereszttűzbe kerülnek. A következőben Bruce Wayne új felszerelést próbál ki. A negyedikben a Madárijesztővel és a Gyilkos Krokkal gyűlik meg Batman baja. Az ötödik a Sötét Lovag múltjába kalauzolja a nézőt. Végül az utolsóban egy bérgyilkos likvidálni akarja a Denevérembert.

PÉNTEK

Kép

HBO 2
19:00
Vigyázz, Kész, Szörf!

amerikai animációs film, 2007

Az Oscar-díjra jelölt animációs film a versenyszörfözés világának kulisszatitkaiba enged bepillantást.

SZOMBAT

Kép

Film+
12:10
Asterix és a vikingek

francia–dán animációs film, 2006

Asterix és Obelix újabban élőszereplős filmekben arattak sikert a moziban olyannyira, hogy már szinte meglepődünk azon, hogy legújabb mozikalandjuk rajzfilm, pedig - lévén eredetileg rajzolt figurák -, természetesebb közeg ez számukra.

Film+ 2
18:00
A halott menyasszony

angol-amerikai animációs film, 2005

VASÁRNAP

Kép

Duna TV
08:35
Barkácsfalvi Lotte

észt mesefilm, 2006

A nem mindennapi, rendkívül játékos, bohókás finn animációs mesefilm főszereplője Lotte, egy kedves, játékos elméjű, fantáziával megáldott kutyalány. Lotte valahol a tengerparton él egy nagy kék faházban, papája Oszkár, aki egy igazi feltaláló. Lotte éppen ezért igen érdeklődik a különböző herkentyűk, bohókás szerkezetek iránt. Legjobb barátja Bruno, akivel nap mint nap úszni mennek. Egy napon a hullámok között egy nagyon régi könyvre bukkannak. A két jó barát ezek után megszárítja ezt a különös és érdekes könyvet a tengerparton, s mikor belelapoznak, Japán tájai tárulnak fel előttük, s a könyv lapjai közül egyszer csak kiesik egy méh, méghozzá Szuszúma, a legnagyobb japán dzsúdómester asszisztense. Szuszúmu bejárta, vagyis átúszta az egész óceánt a könyv lapjai között. Lotte és Bruno elhatározzák, hogy kidolgoznak egy tervet, hogyan juthatna haza Szuszúmu Japánba, hiszen három gyermeke sír utána.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.